55+ afdeling 2019, koppelwedstrijd

Kees en Leo v.d. Burg winnen koppelwedstrijd in Ringvaart

Ter afsluiting van het seizoen werd er een koppelwedstrijd georganiseerd door de Ouderenafdeling HSV De Arnoud. Wedstrijdlocatie was de Ringvaart op het rechte stuk van de Lijnden. De koppels worden op een ludieke wijze gevormd. De hoogst geklasseerde visser in 2019 viste met de laagst geklasseerde enz. Er werd gevist in 2 vakken.

Er zaten 11 koppels aan de waterkant die genoten van een lekker zonnetje. De grote vis liet het op de meeste plaatsen afweten. Op kop en staart werden enkele brasems gevangen. Daarentegen werd er genoeg kleine vis gevangen en ving iedereen zijn visje.

A vak: In dit vak visten Kees en Leo van den Burg ieder met de vaste stok. Zij wisten grote voorns te vangen met een totaal gewicht van 11.000 gram. Hiermee werden zij winnaar in het vak en tevens algemeen winnaar. De 2e prijs was voor het koppel Arie van den Burg/Arie Warmerdam met een vangst van 7.000 gram. Op kop zaten Henk van den Berg en Gijs Geerlings. Zij harkten 6.500 gram naar binnen hetgeen genoeg was voor de 3e prijs. Buiten de prijzen vielen de Koppels Piet Halfschepel/Bart de Vries 5600 gram, Peter Duwel/Theo Hooghe 3.100 gram en Aad van Diest/Fred van Eeden 2.500 gram


Vak B: In vak B ging de 1e prijs naar het koppel Henk Heemskerk/Siem Zuiderduin. Op de staart vingen zij 5.400 gram. Arend Hoogeveen en Toon Duwel behaalden de 2e prijs. Zij brachten 4.200 gram ter weging. Het koppel Ben Persoon/Nico Prins grepen de 3e prijs met een vangstgewicht van 3.800 gram. Buiten de prijzen vielen Jos Aartman en Jan Vrolijk 3.200 gram en het koppel Jan Plug en Jan Vink 2.900 gram.

(Verslag Piet Vlag, foto's Theo d'Hooge)