jeugdafdeling 2017

Jeugd bollenstreek vist om kampioenschap

Zaterdag 29 april was het dan zover de eerste wedstrijd voor de jeugd kon gevist worden. Het ging hier om het Kampioenschap van de Bollenstreek. 12 enthousiaste vissers kwamen uit hun  winterslaap naar de waterkant aan de Leidsetrekvaart. Met het stof nog op de hengels begonnen zij om 13.30 aan de wedstrijd. Dat sommige het vissen nog niet verleerd waren, bleek uit de  goede vangsten. In 2,5  uur werd er een aardig visje aan de kant gebracht. Mooie voorns en een enkele brasem en stekel baarsjes was het scala aan vis die ter meting werd gebracht. Sam Teunissen uit Leiden had voor leuke prijzen gezorgd die samen met de te winnen bekers voor een knappe prijzentafel zorgde.

Het was dan ook in de A groep Dave Houdijk die met de 1e prijs aan de haal ging, met 685 cm gevangen vis was het kampioenschap voor hem. Op de 2e plaats eindigde Bas van Schie met een vangst van 540 cm. Op de 3e plaats vinden we nog een Houdijk, en dat is Roy. Een knappe vangst van 497 cm was zijn deel.

In de B groep was het Wesley uit Sassenheim die in zijn eerste viswedstrijd de 1e  plek besteeg. Maar  liefst 27 vissen met een lengte van 407 cm deed hem vooral zelf verbazen. Op plek 2 ook al iemand die zijn eerste vis wedstrijd heeft gevist, Finn Abrey had een totale vangst van 204 cm. En ook nummer 3 was nieuw bij het wedstrijd vissen, Sem Noordermeer wist ook een knap resultaat van 107 cm. Nieuw talent aan de waterkant kunnen we dan ook alleen maar toe juichen.

Na alle prijzen in ontvangst te hebben genomen, was er ook nog een goodie bag  van Sportvisserij Nederland. Met de laatste zonnestralen van de middag was het weer tijd om naar huis te keren, want vrijdag begint al weer de competitie. Wist je dat je tot donderdag 4 Mei nog kunt opgeven voor deze competitie en dat jij en jou vriendje of vriendinnetje, broer en of zusje, neefje en  of nichtje  van harte welkom zijn. Geef je snel op. Stuur een mailtje naar hsvdearnoud@hotmail.com of bel met Willem Eitens onder nummer 0642115951.

Tot dan,

Verslag en foto's: Willem Eitens