Jaarverslag 2017

Het jaar 2017 begon natuurlijk met de nieuwjaarsreceptie, welke gehouden op07 januari bij café van der Geest, ongeveer 30 vissers waren aanwezig om van de voorzitter te horen dat we wederom een goed verenigingsjaar achter de rug hadden. Hij benadrukte nogmaals dat, dat mede te danken is aan de vele vrijwilligers, en nogmaals onze dank daarvoor.

De twaalfde wedstrijd en tevens de laatste wedstrijd van de wintercompetitie werd gevist op 1 april bij Oost West Grafdijk.De vangsten deze dag  waren geweldig, door de 25 aanwezige vissers werd er in deA groep 180 kg gevangen en in de B groep 71 kg. In groep A werd de huidige koploper, Marcel va den Burg, winter kampioen maar het scheelde na afloop slechts 20 gram met Gijs Geerlings. Marcel ving vandaag 11.990 gram terwijl Gijs Geerlings 18.360 gram wist te vangen. De dagwinnaar echter werd Marck de Kan die 20.620 gram wist te vangen. De eindstand in groep A was als volgt op nummer één en kampioen Marcel v/d Burg met 60.610 gram, tweede werd Gijs Geerlings 60.590 gram en de derde plaats was voor Eric v/d Burg met 56.290 gram.

In  groep B wist deze laatste wedstrijd koploper Jos Aartman 12.580 gram te vangen, John Stolker ving 12.290 gram en Jack de Kan ving 10.890 gram. De eindstand in deze groep was als volgt, op één Jos Aartman met 42.760 gram, op twee John Stolker met 41.930 gram en op drie Jack de Kan met 39.210 gram. De beker was dit jaar een prooi voor Marcel v/d Burg die Jan Went met 4.160 gram verschil wist te verslaan.

Op 5 april startte de Ouderenafdeling met de competitie 2017.  Het maximaal aantal deelnemers (27) waren aanwezig bij de eerste wedstrijd die traditioneel als eierenwedstrijd in de Leidsevaart nabij De Zilk gevist werd. Er waren dit jaar 2 nieuwkomers als deelnemer en beiden gaven gelijk hun visitekaartje af. Jos Aartman startte in de A-groep, hij had de staart geloot, en met een vangst van 14 kilo toonde gelijk aan dat hij een aanwinst is voor de Ouderenafdeling.

In de A-groep nam Jos Aartman dus de leiding. Siem Zuiderduin en Piet Halfschepel zaten ook achterin en werden 2e en 3e met een vangst van respectievelijk 5.500 en 3.400 gram.

In groep B wisten 5 vissers vis ter weging te brengen. Peter Duwel nam de leiding met een vangst van 1.500 gram. Nico Prins wist 1.150 gram te bemachtigen en Jan Vrolijk ving 400 gram.

In groep C had de tweede nieuwkomer Chris Knook de plek naast de staart geloot. Met een vangst van 4.600 gram toonde ook hij aan dat hij een aanwinst was voor deze groep.Tweede werd Bart de Vries met een vangst van 2.800 gram. Arie Warmerdam ving met de vaste stok 1.200 gram en werd hiermee 3e.

De afsluitende koppelwedstrijd van het winterprogramma werd dit keer gevist in Landsmeer in het Noord Hollands kanaal, er waren 16 koppels aanwezig die verdeeld werden in 2 vakken van 8. De winnaars kwamen uit vak B, de heren Ruud Uittenbogaard en Michael Brama hadden het voordeel dat ze op staart zaten en wisten met 12.630 gram de wedstrijd te winnen. Rinus v/d Bergh en Arie de Graaff werden 2e met een vangst van 4.910 gram en3e werden de heren Rob Bosman en Jan van Beelen met 4.220 gram. In het andere vak waren de winnaars Arie v/d Burg en Piet ter Veen met 7.300 gram. Nummer 2 werden Gijs Geerlings met Marcel v/d Burg met 5.290 gram hadden en nummer 3 werden Siem Zuiderduin met Bert Tukker met 5.000  gram

De 6 uurs voorjaarswedstrijd die eens in het jaar wordt gevist, werd dit keer gehouden op zondag 23 april. Nadat we enkele jaren naar de Lage Vaart waren geweest en de vangsten daar zwaar tegen vielen besloot de wedstrijdcommissie om het weer eens in het Voornse kanaal te gaan vissen. 22 vissers hadden zich opgegeven voor deze wedstrijd. Winnaar in vak A werd Eric van den Burg met 31 kg en in vak B was de eerste prijs voor Marck de kan met 16 kg.

Zaterdag 29 april was het dan zover, de eerste wedstrijd voor de jeugd kon gevist worden. Het ging hier om het Kampioenschap van de Bollenstreek. 12 enthousiaste vissers kwamen uit hun  winterslaap naar de waterkant aan de Leidse Vaart. Met het stof nog op de hengels begonnen zij om 13.30 aan de wedstrijd. Dat sommige het vissen nog niet verleerd waren, bleek uit de  goede vangsten. In de 2,5 durende wedstrijd werd er een aardig visje aan de kant gebracht. Mooie voorns en een enkele brasem en stekel baarsjes was het scala aan vis die ter meting werd gebracht. Sam Teunissen uit Leiden had voor leuke prijzen gezorgd die samen met de te winnen bekers voor een knappe prijzentafel zorgde.

In de A groep ging Dave Houdijk met de 1e prijs aan de haal, met 685 cm gevangen vis was het kampioenschap voor hem. Op de 2e plaats eindigde Bas van Schie met een vangst van 540 cm. Op de 3e plaats vinden we nog een Houdijk, en dat is Roy. Een knappe vangst van 497 cm was zijn deel.

In de B groep was het Wesley uit Sassenheim die in zijn eerste viswedstrijd de 1e  plek besteeg. Maar  liefst 27 vissen met een lengte van 407 cm deed hem vooral zelf verbazen. Op plek 2 ook al iemand die zijn eerste viswedstrijd heeft gevist, Finn Abrey ving 204 cm. En ook nummer 3 was nieuw bij het wedstrijd vissen, Sem Noordermeer ving 107 cm.

De start van de zomercompetitie was dit keer op 30 april. Het wedstrijdwater waar in gevist werd was het buiten Spaarne en er waren 25 vissers aanwezig. 28 mensen hadden zich voor de competitie op gegeven. Mark van Mullenkom en Pim Duivenvoorden waren de nieuwkomers. Om 6.45 klonk het begin signaal en al snel werd het duidelijk dat de vis het liet afweten. De strakke noord oosten wind was hier debet aan. De eerste dagwinnaar van deze zomer competitie was Jan Went die 2.240 gram had gevangen.

Dan was het  zover, een week na het jeugdkampioenschap van de Bollenstreek was de competitie voor de jeugd van HSV de Arnoud weer begonnen. Was het vorige week het zonnetje wat het vissen aangenaam maakte, nu was het de wind die de temperatuur negatief beïnvloede. Negen volhardende vissers kwamen met hun visgerei naar de waterkant. Niet het aantal waar je vooraf op hoopte. Anders als andere jaren werd er vandaag een dagprijs uitgereikt. Vandaag die van grootse vis. Een extra motivatie om je stinkende best te doen.

In de A groep waren het de gebroeders Houdijk die lieten zien dat ze dit jaar niet het spreekwoordelijke kaas van het brood laten eten. Het was dan ook Dave Houdijk die met een vangst van 395 cm de eerste plaats bezette. Zijn broer Roy had wel zin in de tweede plek in bracht 243cm aan de kant. De dagprijs van grootse vis viel ook in de A groep. Geert de Kan wist een brasem van 47,8 cm te vangen waarmee hij een waardebon van € 5,- verdiende. In de B groep was het Siebe Keijzer die  liet zien dat zijn opgemerkte talent van vorig seizoen geen toevalstreffer was. Hij nam de koppositie in met 191 cm.

Zondag 28 mei werd er door de drie afdelingen gestreden worden om de Verenigingsbokaal. Om half negen stonden 7 jeugdleden, 15 senior leden en 8 ouderen leden aan de waterkant. Het was mooi weer dus iedereen stond te popelen om te beginnen.Al snel bleek dat de vissen een rustdag hadden genomen. Hier en daar werd er wat kleine vis gevangen met een enkele brasem. Na het wegen was de prijsuitreiking in Café de Ruigenhoek. Daar kwam na bereken van de gemiddelde vangst uit dat de ouderen afdeling de winnaars waren.

De ouderen afdeling vingen met 8 vissers 6780 gram, wat neer kwam op 848 gram per visser.
De jeugdafdeling  vingen met 7 vissers 2900 gram wat neer kwam 414 gram per visser.
De senioren afdeling vingen met 15 vissers 5970 gram wat neer kwam  398 gram per visser.

Op zaterdag 10 juni werd in het Amstel-Drecht kanaal de selectie wedstrijd junioren gevist. Namens HSV de Arnoud visten Bas van Schie Jordi van Denzen en Dave Houdijk mee. De deelnemers troffen het deze wedstrijd met het weer. Het was mooi rustig weer. In de U20 categorie toonde Bas van Schie weer eens zijn klasse. Bas ving deze wedstrijd ruim 10 kg vis en mocht voor de 4de keer een prachtig Delfblauw boord in ontvangst nemen. In de U25 categorie viste Dave Houdijk zich met ruim 3 kg vis naar de tweede plaats. en Jordi van Denzen werd 4de. Bas van Schie en Dave Houdijk zullen HSV de Arnoud vertegenwoordigen op het Open Nationaal kampioenschap dat op zaterdag 9 september aan het Beukerskanaal gevist wordt.

Het kampioenschap van Noordwijkerhout bij de senioren werd op 2 juli gevist aan de Leidsevaart bij Lisse. Er waren vandaag 33 deelnemers aanwezig. Het werd een familie aangelegenheid van de bovenste plank want alle bekers konden gegraveerd worden met de naam De Kan erop, zowel bij de heren als bij de dames en de koppels maakten Marck en zijn vrouw Carla de dienst uit. Marck de Kan ving 7.440gram en zijn vrouw Carla ving 1170 gram bij de dames. Ook de beker voor het beste koppel ging naar Marck en Carla de Kan. De beker voor de grootste vis werd gewonnen door Marck de Kan met een brasem van 55 centimeter.

Zaterdag 8 Juli werd het kampioenschap voor de jeugd van Noordwijkerhout vervist. 8 jongens en 1 meisje hadden zich hier voor aangemeld. Jordi van Denzen werd met een  vangst van 673 cm kampioen in de A groep en in de B groep was de eerste plaats voor Tony van Mullekom met 381 cm. De bekers voor de grootste vissen waren in de A groep voor Dave Houdijke met een vis van 38 cm en in de B groep voor Lars Derksen met een vis van 40,4 cm.

In de nacht van 15 op 16 juli werd de nachtwedstrijd vervist in de Noorderbuitenspaarne. 14 teams verschenen aan de start en de winnaars in vak B werden Cor de Wit, Jeroen Gruys en Hans Rijsbergen met een vangst van ruim 102 kg, en in vak A waren de winnaars Mike Brama, Kees Went die ruim 92 kg vingen.

Ter afsluiting van het seizoen organiseerde de Ouderenafdeling HSV De Arnoud een koppelwedstrijd die gehouden werd op het parcours van de Lijnden. De 12 koppels werden op ludieke wijze ingedeeld. Op basis van het totaalklassement werd de visser met de beste resultaten gekoppeld aan de visser met de slechtste resultaten.Winnaars werden Henk Hermans en Jan Went. Zij hadden het staartnummer geloot en zij brachten 12.800 gram ter weging.

De 7,5 uur koppelwedstrijd werd dit jaar gevist op zaterdag 26 augustus. De baan was dit keer uitgezet bij West Oost Grafdijk in het Noord Hollands kanaal. De algehele winnaar werd het koppel Leo Zonneveld en Jaap de Ridder. De vangst van beide Noordwijkers, vissend in vak B, was 61.970 gram. In vak A werd het koppel Piet ter Veen en Arie v/d Burg winnaar met 37.520 gram.

Zondag 3 september werd de bootjeswedstrijd bij de jeugd vervist in Roelofarendsveen. Winnaars werden Sven en Wil Derksen met een vangst van 4900 gram. Na afloop werd iedereen getrakteerd op een snack en een frietje.

Voor de zesde keer werd er in het kader van de Oranjefeesten, op donderdag 7 september de viswedstrijd vervist. Het parcours was uitgezet in de Leidsevaart achter het Keukenhofbos te Lisse. 46 vissers hadden zich opgegeven. De eerste plaats was voor Marcel van den Burg met ruim 18,5 kg en Marian van den Burg was de beste dame.

Zaterdag 9 september 2017 werd het Open Nationaal Kampioenschap Junioren 2017 vervist. Namens HSV de Arnoud deed Bas van Schie mee in de U20 categorie, waarin hij 24ste werd. Dave Houdijk viste in de U25 categorie en werd 19de.

Zaterdag 16 september vond de prijsuitreiking van de zomercompetitie plaats. Zoals de traditie wil wordt er altijd nog een extra wedstrijd gevist, plaats van handeling was de ringvaart nabij Fokker. Deze extra wedstrijd werd met 7590 gram gewonnen door Jan Went.

De zomercompetitie 2017 werd gewonnen door Arie van den Burg met ruim 97kg, in de B-groep was de eerste prijs voor Fred van Eeden met 47 kg en Bert Tukker was de beste in de C groep met 70kg. Arie van den Burg wist ook de beker te winnen. Het beste koppel waren Michael Brama en Sjaak Borst met 127kg. Jan Verver wist de beker voor de beste prestatieverbetering te winnen.

Zondag 24 september werd weer de jaarlijkse Koppelwedstrijd ten behoeve van de jeugd van de Arnoud gevist. 86 koppels hadden zich ingeschreven. Algeheel winnaar werden de heren Brussel en Kommer die in het gat nabij Vijfhuizen 28 kilo wisten te winnen.

Zondag 1 oktober werd het zomerprogramma afgesloten met een koppelwedstrijd. Er waren voor deze dag 13 koppels aanwezig.In vak A was de eerste prijs voor het koppel Pim Duivenvoorde en Marck de Kan met 5400 gram, in vak B was de eerste prijs voor het koppel Jan en Kees Went met 4500 gram.

Vrijdag 13 oktober was de jaarlijkse prijsuitreiking van de jeugd bij café van der Geest. In de A groep was er geen trom geroffel nodig om te weten wie er kampioen werd, daar was de spanning al een poosje weg. Wie anders dan Bas van Schie behaalde dit jaar de titel algeheel kampioen 2017. Bas viste een eindtotaal van 5178 cm bij elkaar.In de B groep was de spanning wel tot aan de laatste wedstrijd aanwezig. Winnaar in de B groep is geworden Siebe Keijzer met 1660 cm. Op zijn krukken, die later een gooi kregen, kwam hij zijn beker en erbij horende bloemen ophalen. 

De wintercompetitie ging van start gegaan op 14 oktober. Deze eerste wedstrijd wist Marck de Kan die 18.840 gram te vangen, de 2e plaats was voor Cees v/d Burg die 6.370 gram had en Jan Went werd derde met 6.060 gram. In de B groep wist Pim Duivenvoorde 4.570 gram te vangen, nummer twee was Bert Tukker met 3.970 gram en de derde plaats was voor Wim Beekhuizen met 3.960 gram.

De vijfde wedstrijd van de wintercompetitie werd gevist op 9 december. Dit was tevens de snertwedstrijd. De locatie was in Landsmaar en er waren 31 vissers aanwezig. Met een vangst van 2790 gram wist Willem Eitens deze wedstrijd te winnen en mag de prachtige bokaal voor een jaar in de kast zetten.