Zomer activiteiten senioren 2017

verslag kampioenschap van Noordwijkerhout

Het kampioenschap van Noordwijkerhout werd dit keer gevist bij het Keukenhofbos aan de Leidsevaart bij Lisse. Op deze 2-7-2017 was het eerst regenachtig daarna werd het droger en gaf de zon nog een beetje acte de pressante. Er waren vandaag 33 deelnemers aanwezig, heren en dames, ook de man vrouw koppel is ieder jaar weer een vast terugkerend onderwerp.

De sponsoring was ook goed verzorgd en onze speciale dank gaat uit naar Hengelsport zaak v/d Niet die deze week zijn 80 jarig jubileum vierde en nog eens paar extra prijsjes mee gaf voor de loterij. Het werd een familie aangelegenheid van de bovenste plank want alle bekers kunnen gegraveerd worden met de naam De Kan zowel bij de heren als bij de dames en de koppels maakten Marck (foto) en zijn vrouw Carla(foto) de dienst uit.

De strijd bij de heren werd dit jaar een verovering voor Marck de Kan die 7.440gram had gevangen en daarmee nummer 2 Ruud Uittenbogaard met ruim 3.000gram ver achter zich liet. De nummer 2 had 3.840 gram op de weegschaal aangeboden en Ben Persoon werd 3e met een vangst van 2.880 gram.

Bij de dames waar er 4 meededen was het Carla de Kan die de eerste prijs in ontvangst mocht nemen zij haalde 1.170 gram naar binnen. De 2e plaats was voor Kyra v/d Burg die 890 gram had en 3e was Marian v/d Burg die 320 gram had gevangen om het kwartet compleet te maken werd Carina ter Veen 4e met een vangst van 140 gram.

Ook de koppels ging de 1e prijs naar Marck en Carla de Kan die te samen 8610 gram hadden gevangen, 2e plaats was voor Carina en Piet ter Veen die 2.550 gram hadden en 3e werden Marian en Leo v/d Burg die 13.60 gram hadden de 4e plaats was voor Kyra en Marcel v/d Burg met een vangst van 980 gram.

Ook wordt er ieder jaar gevist om de grootste vis deze beker werd dit keer gewonnen door Marck de Kan hij ving een brasem van 55 centimeter.

Zoals te doen gebruikelijk werd de prijsuitreiking gehouden bij cafe de Ruigenhoek, bij Martien Geerlings en kon iedereen weer terug kijken op een geslaagd kampioenschap van Noordwijkerhout

(Verslag Nico Wesseling)