Zomer activiteiten senioren 2017

verslag kermiswedstrijd

Voor de zesde keer werd er in het kader van de Oranjefeesten, op donderdag 7 september de viswedstrijd vervist. Het parcours was uitgezet in de Leidsevaart achter het Keukenhofbos te Lisse. Er hadden zich 36 vissers opgegeven om met elkaar de strijd aan te gaan om de felbegeerde titel, “kermiskampioen 2017”. Vanaf zeven uur kon er geloot worden voor een plaatsnummer, heel belangrijk want, zoals de meeste vissers zeggen : een goed plaatsnummer maakt 99% van de vangst uit. Iedere visser weet dat er in de Leidsevaart veel kleine vis zit, dus diegene met de “vaste stok” vissen, gokken het erop dat de grote bonusvissen deze dag niet bijten, en de  “feedervissers” juist andersom.

Om acht uur klonk het beginsignaal en snel werd er, zoals van te voren verwacht, over het algemeen veel kleine vis gevangen. Misschien lag het aan de stroming van het water of aan het weer, wie het weet mag het zeggen, maar gedurende de wedstrijd werd er het eind van het parcours zo af en toe een mooie brasem gehaakt en dat zorgde ervoor dat, Marcel van den Burg, vissend op plaatsnummer 34 na afloop twaalf mooie “platte” had gevangen die de weegschaal deed doorslaan naar ruim 18.5 kg, wat goed was voor de eerste plaats. De tweede plaats was voor Peter Duwel, die vissend op plaatsnummer 30, 10.8 kg wist te vangen en de derde plaats was voor Henk Heemskerk, vissend op nummer 31, 5.8 kg te vangen.

Na afloop reikte Jack Wijnands op zijn bekende humoristische manier de prijzen uit, die bestonden uit waardebonnen, welke beschikbaar zijn gesteld door Hengelsportzaak W. van der Niet. Allereerst riep hij twee jeugdige vissers naar voren, te weten Dennis van Dam en Mexx Duindam, en bedankte hen voor de deelname aan deze wedstrijd en rekende erop dat zij  volgend jaar weer van de partij zijn. Daarna was het de beurt aan de winnaars welke uit de handen van Jack hun waardebon ontvingen voor de vangst van die dag. Zoals gezegd was de eerste prijs bij de heren voor Marcel van den Burg en Marian van den Burg was de beste dame, beide ontvingen zij een mooi aandenken en een bos bloemen.

Rest ons namens HSV De Arnoud de Oranjevereniging nog te bedanken voor de prettige samenwerking en Hengelsportzaak W. van der Niet voor de beschikbaar gestelde waardebonnen.


(Verslag Theo Augustinus)