1

verslag kermiswedstrijd 2019

“Helaas” slechte vangsten kermiswedstrijd

Voor de achtste keer werd er in het kader van de Oranjefeesten, op donderdag 5 september de viswedstrijd vervist. Het parcours was weer uitgezet in de Leidsevaart achter het Keukenhofbos te Lisse. 32 vissers, waaronder de jongste van zeven jaar, Kane Duindam en de oudste, 87 jaar Kees de Kan, hadden zich opgegeven om met elkaar de strijd aan te gaan om de felbegeerde titel, “kermiskampioen 2019”.

Vanaf zeven uur kon men bij de wedstrijdcommissie loten voor een plaatsnummer, heel belangrijk want, zoals de meeste vissers zeggen : het plaatsnummer maakt 90% van de vangst uit, want als je een nummer loot waar over het algemeen veel vis zwemt, dan is men voor wat de visplaats betreft al in het voordeel.

Iedere visser weet dat er in de Leidsevaart over het algemeen veel kleine vis gevangen wordt. De vissers die met de “vaste stok” gokken erop dat de grote bonusvissen deze dag niet zouden bijten, en de  “feedervissers” daarentegen hopen juist, dat er aan het einde van de wedstrijd een paar “bonusvissen”op hun voer af komen, zodat deze de weegschaal na afloop zouden doen doorslaan.

Om acht uur klonk het beginsignaal en snel werd er, zoals van te voren was verwacht, over het algemeen kleine visjes gevangen. Misschien lag het aan de stroming in het water of aan het weer, het was zwaar bewolkt en af en toe viel er een stevige bui, er werd hier en daar nog wel een klein visje gevangen, maar de grote vissen lieten het vandaag afweten.

Na afloop van de wedstrijd  werden de prijzen, bestaande uit waardebonnen, welke beschikbaar waren gesteld door hengelsportzaak W. van der Niet, uitgereikt aan de winnaar.

De eerste plaats bij de heren was voor, vissend op nummer 41 met 4440 gram voor Sjaak Witteman, de tweede plaats was, met 3910 gram, voor Jack de Kan, die ook nog een mooie zeelt wist te vangen en de derde plaats was voor Henk Witteman met 3210 gram.

Marian van den Burg werd eerste bij de dames met 1040 gram.

Rest ons namens HSV De Arnoud de Oranjevereniging nog te bedanken voor de prettige samenwerking en hengelsportzaak W. van der Niet voor de beschikbaar gestelde waardebonnen.(Ted Augustinus)