Docoviak visverslag 1 - 2020

Door de uitbraak van het coronavirus kregen we de mededeling uit Den Haag dat er geen viswedstrijden meer gevist mogen worden. Begrijpelijk, maar snappen doe ik het niet. Hou 1.5 meter afstand zeggen ze terwijl wij meestal ruim 40 meter uit elkaar zitten. Maar goed we respecteren de keuze van de wijze heren.

Dit houdt in dat we de mooie verslagen van onze P.R. man ook moeten missen. Gelukkig mogen we nog wel naar buiten als we ons aan de social distance regel houden. Met dat in het achterhoofd heb ik zelf maar een visclubje opgericht.

Docovika ( dit staat voor: door corona vis ik alleen). Iedereen mag lid worden als hij of zij maar een mooi verslagje schrijft het liefst met wat foto’s. De enige voorwaarden zijn dat het geen foto’s mogen zijn van leefnetten met vis erin. Voordat we het weten kijkt de partij voor de dieren mee en wordt het gebruik van leefnetten verboden en daarmee dus ook onze mooie vissport. 2e voorwaarde is natuurlijk dat je alleen gaat.

Ik geloof je op je woord van wat je hebt gevangen. En als jij je er goed bij voelt om wat visserslatijn aan het verhaal toe te voegen ga gerust je gang, als het maar een mooi verslagje wordt. Ik zal zelf de aftrap geven.

Vandaag 29 maart 2020 voor mijzelf een wedstrijd georganiseerd aan de Amstel Drecht op het brede stuk. De wind waaide behoorlijk, maar achter de plu ging het nog wel. Ik had een gunstige loting. Zowel kop als staart. Dat gaf mij een goed gevoel. De overkant met deze wind was niet te doen. Dan maar kijken of we een mooi plekje kunnen opbouwen op een meter of 40. Na de eerste 10 korven gebracht te hebben had ik ook al een voerplek van 10m breed. Na een half uur werd door de wedstrijdleiding besloten om de wedstrijd af te blazen en massaal te verhuizen naar de Drecht bij Vriezeveen waar de wind in de rug stond. Na opnieuw geloot te hebben had ik wederom een superplek geloot. Kop en staart wat wil je nog meer zeg. Ik had hier afgelopen zomer ook een keer gevist en had ik wat voorntjes gevangen. Eigenlijk had ik er geen goede hoop op, maar alles beter dan thuis op de bank zitten. Na een halfuurtje vissen kreeg ik de eerste voorzichtige aanbeet. Niets om op te slaan, maar een teken dat er vis zat. Daarna niets meer gezien tot ik er het potje met het magische kwastje tevoorschijn haalde. Geen geheim in dit verslag. Vitamo. De worm welke dit heerlijke smeerseltje over zich heen had gekregen lag nog niet op de bodem of mijn hengeltop stond al krom met als gevolg een mooie brasem. Binnen 5 minuten ving ik nog een voorntje en een mooie dikke voorn. Daarna was het over. Tijd voor een kopje koffie. Je raadt het al. Top krom met 2 volle handen. Snel de koffie neerzetten en aanslaan. Wat mij in al die jaren dat ik vis nog nooit is gebeurd, gebeurde nu dus wel. Pruik op de molen. De harde wind heeft schijnbaar wat vat gehad op mijn lijn. Met een dikke vis aan de haak proberen de pruik los te maken. Gelukkig lukte dit en kon ik 5 minuten later de vis binnen draaien. Ik heb deze ochtend 3 uurtjes in de Drecht gevist met een stevige wind in de rug 8 mooie brasems gevangen met een totaalgewicht van 10.040 kg. Als bijvangst een handschoen, een pakje haakjes en 2 zakjes met warteltjes. Wijze les geleerd. Met harde wind je laadje van je viskist afsluiten.

Bij deze wil ik de wedstrijdcommissie bedanken voor het uitzetten van een mooie baan.

Ik hoop dat er medevissers zijn welke de uitdaging aannemen en ook lid worden van de visclub Docovika en ons kunnen verblijden met een mooi verslag, zodat we zo af en toe nog wat van elkaar horen in deze moeilijke en zware tijd.

Groetjes en ik hoop elkaar weer snel te zien aan de waterkant.

Pim Duivenvoorde Sr.