Docoviak visverslag 2 - 2020

Zondag 26 april stond de 2e wedstrijd van de visclub Docovika op het programma. Het alarm van de wekkerradio stond op 5.15 u ingesteld, maar om 4.45 u al klaar wakker door de adrenaline. Om 5.55 uur in de auto gestapt en richting Jispersluis/ Spijkerboor vertrokken. De snelwegen lagen er stil en verlaten bij deze morgen . Op de A4 bij Schiphol, normaal gesproken altijd druk, reed al het verkeer op de eerste baan. Op de A7 na de Koentunnel reed ik helemaal alleen op de snelweg. Ook geen tegemoetkomend verkeer gezien.

De wedstrijdcommisie had weer een mooi parcours uitgezet. Ditmaal had ik niet zo een gunstige loting. Nummer 1 gelood en dat was in dit geval midden in de baan. Snel alles opzetten hengels klaarmaken en net voor de toeter om 7.30 uur alles klaar. Direct al bij de eerste korf strak tegen de overkant een mooie aanbeet en een gat in de lucht geslagen. Er zouden nog vele gaten volgen. Donderpadjes, kreeftjes of krabbetjes hebben deze morgen hun buikjes gevuld op mijn voerplek en gezorgd voor een hoop frustratie. Tussen het misslaan door toch regelmatig ook een visje gevangen. Meestal een kolblei met heel soms een brasempje. De grote jongens en meiden lieten zich niet zien. Waarschijnlijk de polder ingetrokken om te gaan paaien. Ook op de 15 meter lijn hetzelfde verhaal. Minuscule aanbeetjes welke niet doorzetten. Na 5 uur vissen was daar het eindsignaal. Ik schatte vooraf in dat ik een kilo of 7 zou hebben. Bij het wegen bleek het toch meer dan gedacht. Met een gewicht van 13.060 kg pakte ik de eerste en de poedelprijs. Kon ook niet anders als je in je eentje vist.

Wanneer de volgende wedstrijd op het programma staat is nog onbekend. Hopelijk is het er een met meerdere deelnemers zodat we elkaar weer eens zien.  Zo niet dan volgt er vast wel weer een verslag. In de tussentijd. Houdt afstand en blijf gezond.

Groetjes

Pim Duivenvoorde Sr.