Docoviak visverslag 3 - 2020

Docovika had zondag 17 mei een wedstrijd georganiseerd aan het Noord Hollands kanaal bij Akersloot. Het weekend daarvoor werd nog getraind samen met de heren Went en Brama en werden er bakken vol vis gevangen. Eerst mijn vrouw afgezet bij haar werk en vol goede moed naar Akersloot vertrokken. Bij aankomst bij het parcours bleek er al een  andere  vereniging mijn parcours te hebben toegeëigend. Nog even de vergunning nagekeken,  maar Docovika had ook het recht om hier te vissen. Nu had ik deze mensen weg kunnen sturen, maar zij hadden in hun vergunning staan “wie het eerst komt wie het eerst maalt”. Ja daar kon Docavika niets tegenin brengen. Dan maar een stukje doorrijden naar Alkmaar.

Daar een mooi stekje opgezocht en om 9.30 uur werd strak tegen de overkant het eerste half uur gevist. Geen aanbeet te krijgen. Dan maar 10 m terug proberen. De korf lag nog niet op de bodem of de eerste bliek melde zich al. In een mum van tijd een vijftal vissen gevangen. De eerste grinza kwam een kwartiertje later. Dag voerplek en dag vis. Maar weer opnieuw een voerplek opbouwen dan. Het duurde wel een half uurtje, maar de vis kwam weer terug. Een uurtje wisselend vis gevangen. Dan een paar achter elkaar en dan weer even niets. De grote brasem liet het afweten.  Op een gegeven moment begon het toch te lopen. Regelmatig een brasempje gevangen tot de volgende grinza voorbij kwam. Weer was de vis verdwenen. Na 45 min niets meer te hebben gevangen was het tijd om op te ruimen en mijn vrouw weer van haar werk op te halen.

Hoewel de vangst ditmaal met ca. 7 kilo wat tegen viel was het toch een mooie ochtend waarvan ik heerlijk van het weer heb genoten.  Ik heb begrepen dat er binnen de Arnoud wordt gekeken of we binnenkort weer wedstrijden kunnen organiseren. Ik hoop het van harte want het valt niet mee om in je eentje alles te organiseren. Baan uitzetten, wegen, verslagen schrijven, foto’s maken, penningmeester zijn, ledenvergaderingen organiseren enz. Het foto’s maken was er vandaag bij ingeschoten. Vandaar wat archieffoto’s van vorige week.

Groetjes en ik hoop snel tot ziens aan de waterkant.

Pim Duivenvoorde