2021 Nieuwjaarsrede van de voorzitter

Het jaar 2020 was voor de vereniging een erg slecht jaar dat wij zo snel mogelijk moeten vergeten. Al hoewel ik denk dat dit zeer moeilijk zal zijn. 2020 zal de boeken in gaan als rampjaar voor de hele wereld.

Door corona waren wij niet in staat een om competities voor de afdelingen te organiseren. In het midden van het jaar werden een aantal individuele wedstrijden georganiseerd waarbij de deelname goed te noemen was. Communicatie met onze leden en vrijwilligers was ook niet mogelijk. Er werd 2 maal een poging gedaan om een algemene ledenvergadering te houden. Helaas vond er beide keren annulering plaats. Zodra het mogelijk is wordt in 2021 een ALV uitgeschreven waarin de  organisatorische en financiĆ«le  ontwikkelingen over de jaren 2019 en 2020 worden behandeld.Het bestuur is nog een aantal keer bij elkaar geweest maar er viel helaas niet veel te bespreken.

In 2020 moesten wij helaas van een aantal Arnoud-iconen afscheid nemen. Ons erelid Jan Romein overleed begin dit jaar. Jan stond aan de basis van de oprichting van onze vereniging. Helaas moesten wij ook afscheid nemen van Jaap van Gijlswijk. Jaap was een Arnoud lid  in hard en nieren en heeft tot zeer hoge leeftijd aan de activiteiten van onze vereniging deelgenomen. Jaap heeft ook veel betekend voor de jeugd-en ouderenafdeling. Tot groot verdriet moesten wij na een tragisch ongeval ook afscheid nemen van Ben Persoon. Ben was voorzitter van de ouderencommissie en bestuurslid.

Toch is  er nog wat positiefs te melden. Door de corana maatregelen gingen veel mensen weer vissen. Deze ontwikkeling heeft er toe geleid dat wij meer dan 200 nieuwe leden mochten begroeten. Per 31 december hadden wij 1550 leden.

Wij richten ons nu op 2021. Het is koffiedik kijken hoe dit jaar eruit zal zien. Als vaccinatie aanslaat kunnen wij in het 2e kwartaal waarschijnlijk versoepeling van de maatregelen verwachten. Wij kunnen dan hopelijk de diverse competities en wedstrijden weer organiseren. Ik verwacht echter dat pas in het 2e halfjaar het (sociale) leven weer enigszins normaal zal zijn.

Ondanks alles wens ik u en uw naasten een gezond 2021 toe en hoop velen van u weer te zien aan de waterkant om van onze mooie en gezonde sport te genieten.

Piet Vlag